Terug naar het overzicht

Pakket van low-tech-fietsinitiatieven voor gemeenten

De mobiliteit van de toekomst uitrollen

Er wordt een afgewerkt totaalpakket van low-tech organisatorische en flankerende initiatieven op basis van best practices uitgewerkt voor lokale mandatarissen, om fietsen binnen hun gemeente te stimuleren. Hiervoor is veilige, kwaliteitsvolle en comfortabele fietsinfrastructuur een basisvoorwaarde. Er wordt ook rekening gehouden met het mobiliteitsplan van de lokale besturen.

Mogelijke initiatieven in dit pakket omvatten de uitwerking van veilige fietsroutes voor schoolkinderen (o.b.v. crowdsourcing tool Route2School), het uitlenen of uittesten van materiaal (o.b.v. de testkaravaan, lokale uitleenpunten, gezamenlijke aankoop), het stimuleren van fietsen door een beloningssysteem gelinkt aan de lokale economie, en andere laagdrempelige acties om mensen op de fiets te krijgen/houden (bv. organisatie van fietslessen, leenfietsen bij diefstal).

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Genk
Genk

Kandidaat partners:

NUHMA
NUHMA
UHasselt
UHasselt
Provincie Limburg – directie Omgeving
Provincie Limburg – directie Omgeving
LinkedCar
LinkedCar
LinkedCar heeft een blackbox ontwikkeld die zowel in de auto als de e-bike gebruikt kan worden. Dit slim apparaat meet oa batterijlevel, bandenspanning ed van de fiets, maar ook de luchtkwaliteit of de hobbels in de weg. De app staat in verbinding met de verzekering, fietsdealer, pechtbijstand enz..
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
Cosilio bv
Cosilio bv
dag, ik ben bezig met de opstart van een fietsenwinkel. Ik zie een mogelijkheid om de verhuur van fietsen op mij te nemen. Onderhoud en herstelling. Het fietsenmerk waarmee ik wil opstarten heeft een groot gamma, van bak- tot kinder-, toer- en/of stadsfietsen tot e-bikes. Uitvalsbasis is Genk.
stad Dilsen-Stokkem
stad Dilsen-Stokkem
stad Hasselt
stad Hasselt
The New Drive
The New Drive
Vanuit het motto om samen België schoner te maken zet The New Drive in op bereikbaarheid en groene mobiliteit. We nemen graag een rol in projecten over vergroening van wagenparken, implementatie van laadinfrastructuur, fietsbeleid, vervoerregio’s en vernieuwende mobiliteitsconcepten.
Habitat
Habitat
Wij geloven dat duurzame gewoonten de basis vormen van een evenwichtige en verbonden samenleving. Zo bouwden we 4 jaar geleden een psychologisch framework om mensen te nudgen door hen te belonen en funfactor te verhogen. Je kan ons kennen van het beloningsplatform High-Five.
Stad Lommel
Stad Lommel

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden