Terug naar het overzicht

Limburgs deelplatform voor de industrie

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Al te veel productiecapaciteit in de maakindustrie die voor Limburg zo belangrijk is, staat stil door evolutie van de markt, apparatuur die niet gebruikt wordt, operatoren die tijdelijk werkloos zijn, machines die afgeschreven zijn en niet meer gebruikt worden… Tegelijkertijd is het moeilijk om te investeren in dure machines en apparatuur, en bijhorende know-how te ontwikkelen om een nieuw product te maken. De weg vinden naar elkaar is moeilijk in het bos van marketing dat tussen bedrijven in staat. De gap die we willen dichten is die tussen ambitieuze Limburgse start-ups en het bestaande Limburgs technologisch industriële weefsel met een weelde aan materieel en competenties. Bij uitbreiding kan het Limburgse deelplatform als voorbeeld dienen voor andere regio’s, en kunnen Limburgse bedrijven hun materieel en competenties valoriseren naar start-ups tot ver buiten de Limburgse grenzen toe.

We willen inzetten op het delen van infrastructuur met verschillende actoren, waardoor zoveel mogelijk reële werksituaties kunnen worden ‘nagebootst’. Enerzijds laat dit toe om up-to-date-apparatuur die duur is toch te kunnen aanschaffen. De infrastructuur delen heeft anderzijds het voordeel dat hier opleidingen kunnen worden voorzien voor werknemers.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

i.Revitalise
i.Revitalise
https://www.irevitalise.eu/en

Kandidaat partners:

Genk
Genk
Voka
Voka
Vlegel Technology
Vlegel Technology
Het team van Vlegel Technology, een ambitieus ingenieursbedrijf uit Genk, bouwt aan de fabrieken van de toekomst. Dit doen ze door het begeleiden en het uitvoeren van technologische projecten bij industriële (productie)bedrijven. Ze slaan een brug tussen IT en OT (de fabrieksvloer).
SIRRIS
SIRRIS
Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie. Aan Belgische bedrijven die willen innoveren, bieden we drie belangrijke troeven: jarenlange ervaring, brede expertise in uiteenlopende sectoren en een hightech testinfrastructuur.
VKW Limburg
VKW Limburg

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden