Terug naar het overzicht

Leerwerkplek-garantieplan voor vroegtijdige schoolverlaters

Een omgeving waarin elk talent kan groeien

Wat kunnen we doen aan het probleem van de vroegtijdige schoolverlaters? Eerst en vooral is er een snelle detectie nodig zodat jongeren niet langer geïsoleerd geraken. Aangezien deze jongeren schoolmoe zijn en weinig vertrouwen hebben in hun kunnen door de negatieve ervaringen in het verleden, is er verder een vertrouwenwekkende en competentieversterkende aanpak nodig. Daarvoor is er een leerwerkplek-garantieplan nodig waarbij diverse organisaties voor elke jongere uit deze doelgroep een begeleide leerwerkplek aanbieden en garanderen. Vanuit die ervaring kan een traject naar studie of werk worden ingevuld.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

VDAB
VDAB
Genk
Genk
UCLL
UCLL
emino Limburg
emino Limburg
emino  informeert, adviseert en ondersteunt werkzoekenden, werknemers en bedrijven. Ons doel? Ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk helpen én houden. Onze focus ligt op mensen met medische, mentale, socio-economische, psychische, , fysieke of zintuigelijke beperkingen.
Arktos Limburg
Arktos Limburg
Arktos is een Vlaams expertisecentrum dat kinderen en jongeren in kwetsbare situaties en personen met een handicap versterkt waar nodig, en ouders, scholen, partners, overheden en de bredere samenleving ondersteunt om hetzelfde te doen. Arktos organiseert projecten binnen verschillende domeinen
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Stad Sint-Truiden
Stad Sint-Truiden
De Stad Sint-Truiden zet als hoofdstad van Haspengouw in op levenskwaliteit en innovatie voor haar bewoners en bezoekers.
CELEKO your missing link
CELEKO your missing link
JOBFIXER-LOOPBAANFIXER-KLANKBORD: +16j ervaring bij vdab in het op maat gebruiken van al de werkpleklerenformules om zo tot een perfect match te kunnen komen & in het coachen van ondernemingen & talenten tijdens de tewerkstelling! Freelance: matchen & begeleiden met als focus "gelukkig" zijn!
Welzijnsregio Noord-Limburg
Welzijnsregio Noord-Limburg
Acht Noord-Limburgse OCMW's vormen samen de vereniging Welzijnsregio Noord-Limburg. Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt slaan de handen in mekaar voor een betere dienstverlening.
Stad Beringen
Stad Beringen
www.beringen.be
stad Hasselt
stad Hasselt

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden