Terug naar het overzicht

Leerincubator moet leerachterstand in Limburg wegwerken

Maximale ontplooiingskansen voor iedere Limburger garanderen

Limburg kent een schoolachterstand in zowel het lager-, secundair- als hoger onderwijs en een lagere doorstroming naar dit hoger onderwijs. De oprichting en uitbouw van een leerincubator kan hieraan tegemoetkomen. Deze incubator kan instaan voor: 1) de ontwikkeling van innovatieve vormen en methodieken van competentie- en talentontwikkeling; 2) de continuering van nabije flexibele en duurzame vormen van opvoedings- en studie- en leerbegeleiding op maat voor risicokinderen en gezinnen, 3) en de uitbouw van toegankelijke studieondersteuning (inventaris van goede initiatieven, faciliteren wederzijdse contacten en uitwisseling intra en extra muros, faciliteren jongerenmotivatiecoaches, faciliteren rolmodellen en peer-to-peer coaches, …)

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Genk
Genk
UCLL
UCLL
PXL
PXL
Atlas College
Atlas College
Het Atlas College wil een vooraanstaande school zijn m.b.t. innovatief kwalitatief onderwijs om de jongeren hun talenten te laten ontdekken en excelleren om zo als persoon en als professional met de nodige kennis en skills waardevol te participeren in de snel evoluerende maatschappij van de 21ste E.
ELDucation
ELDucation
Vorming en procesbegeleiding om organisaties maximaal te versterken, met oog op gelijke kansen, diversiteit en duurzame verankering van processen.
Scholengemeenschap Sint-Quintinus
Scholengemeenschap Sint-Quintinus
De groep van alle katholieke secundaire scholen in Hasselt-Zonhoven-Stevoort. Dit zijn onze scholen: VJC-HAST-i-MAS-VMS-SJB-Buso-KIDS-MKJ-HKJ
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Provincie Limburg – directie Onderwijs
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke Scholengemeenschap Mosa-RT
Katholieke scholengemeenschap Mosa-RT biedt een brede waaier aan onderwijsmogelijkheden aan. Op Campus Mosa-RT te Maaseik bieden we meer dan 40 studierichtingen aan in de tweede en derde graad. Aanvullend ook opleidingen in duaal leren, een CLW, opleidingen voor bedrijven en avondonderwijs.

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden