Terug naar het overzicht

Langetermijnvisie rond uitbouw van de laadinfrastructuur

De mobiliteit van de toekomst uitrollen

De beperkte laadmogelijkheden voor elektrische voertuigen op publieke en semi-publieke locaties zijn een drempel voor adoptie van elektrische voertuigen. Een aanzienlijke uitbreiding van de laadinfrastructuur kan een accelerator zijn voor een versnelde elektrificatie van het Limburgse wagenpark. Een langetermijnvisie rond laadinfrastructuur is nodig. Dit gebeurt in afstemming met het mobiliteitsplan en de ruimtelijke visie van de gemeenten. Een financieringsmechanisme wordt opgezet als hefboom voor de realisatie van deze visie.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

LRM
LRM
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen
Smart Cities Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende cluster van bedrijven die beschikken over een aanbod van producten en diensten om de vraag naar smart city oplossingen vanuit de overheden te kunnen invullen.
Brim NV
Brim NV
In 1988 startte Group Bruno zijn eerste tankstation in Genk. Momenteel baat het familiebedrijf een netwerk van 21 tankstations uit in Limburg, Vlaanderen.Sinds 2011 houdt Group Bruno zich bezig met de ontwikkeling van veilige parkeergelegenheden voor vrachtwagens te Bilzen, Tessenderlo en Genk.
stad Hasselt
stad Hasselt
The New Drive
The New Drive
Vanuit het motto om samen België schoner te maken zet The New Drive in op bereikbaarheid en groene mobiliteit. We nemen graag een rol in projecten over vergroening van wagenparken, implementatie van laadinfrastructuur, fietsbeleid, vervoerregio’s en vernieuwende mobiliteitsconcepten.
Movanis
Movanis
Movanis is een automatisatie bedrijf uit Heusden-Zolder met een historische achtergrond in zelfrijdende voertuigen zoals AGVs. Gebaseerd op onze jarenlange ervaring voor snelladers voor onze AGVs hebben we nu ook EV snelladers op de markt gebracht.
Stad Lommel
Stad Lommel

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden