Terug naar het overzicht

Kennistoerisme, hoe ervaren Limburgse ondernemers zichzelf en buitenlandse bedrijven inspireren

Impact verhogen als internationaal geconnecteerde regio

Limburgse kmo's proberen zich tijdens de huidige crisis te heroriënteren en overbruggen door alternatieve omzetkanalen te zoeken om hun rendabele werkomgeving in stand te houden. Er zijn ook interessante opportuniteiten te vinden buiten de provinciegrenzen.

De doorwinterde Limburgse ondernemer krijgt de kans om via stageformules, kennistoerisme of inspiratiemissies zich voor 14 dagen of langer in een 'vreemde' omgeving bij een bedrijf in het buitenland of omliggende regio's buiten Vlaanderen te begeven. Hierdoor kan de ondernemer in aanraking komen met buitenlandse collega-ondernemers die aan innovatieve projecten en producten werken en zo nieuwe markten verkennen of nieuwe omzetkanalen creëren. Dit soort van kennistoerisme kan bij terugkeer worden geïmplementeerd in het bedrijfsstrategie (eventueel bijgestaan door experten). Kennisdeling en -verruiming van visie kan de Limburgse innovatiekracht verbeteren.

Tot slot zal de Limburgse ondernemer als 'Limburg-ambassadeur' bijdragen tot de promotie van het Limburgs werklandschap en een talentenjager zijn in zijn 'stagebedrijf'. De toestroom van buitenlandse talenten kan via deze kanalen dan ook gewaarborgd blijven. Zo kan Limburg zich verder strategisch ontwikkelen op de Europese markt.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat partners:

Genk
Genk
Voka
Voka

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden