Terug naar het overzicht

De uitbouw van vakmanschapsniches

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Bokrijk trekt momenteel met BKRK al de kaart van vakmanschap. Dit zou verder versterkt kunnen worden door een 'heritage-ville' en door Bokrijk op de kaart te zetten als internationaal expertisecentrum voor vakmanschap. Aansluitend hierbij kunnen niches in vakmanschap uitgebouwd worden. Een voorbeeld hiervan is de hele keten rond fruitproductie – verwerking – horeca – keramiek – textiel, … of riet en design, of wijnbouw. Verder onderzoek moet uitwijzen welke vakmanschapsniches, en vooral welke combinaties tussen vakmanschappen interessante ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Belangrijk hierbij is niet te gaan voor losse projecten, maar voor ontwikkelingen gebaseerd op strategie voor de toekomst met voldoende sterke partnerschappen, waarin vooral de rol van de ondernemers/vakmensen centraal moet staan.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Provinciaal Domein Bokrijk
Provinciaal Domein Bokrijk

Kandidaat partners:

Genk
Genk
Toerisme Limburg
Toerisme Limburg
PXL
PXL
Urbanissimo bv
Urbanissimo bv
Urbanissimo is een bureau dat concepten en strategiën uitwerkt in kader van duurzame stadsontwikkeling en landschappen. Urbanissimo werkt open-source en stelt voor elke opdracht een specifiek team samen. Elke samenwerking is uniek en grensverleggend.
VZW Promo Stokkem
VZW Promo Stokkem
Vzw ter promotie van Stokkem als historisch centrum van de vlechtnijverheid

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden