Terug naar het overzicht

Bokrijk als internationaal expertisecentrum voor vakmanschap

Innovatie als motor voor een hogere toegevoegde waarde

Limburg heeft met Bokrijk de ambitie om uit te groeien tot een internationaal expertisecentrum op het gebied van vakmanschap. Daartoe werden in het verleden al belangrijke stappen gezet. Die stappen moeten nu opgeschaald worden tot een internationale positie-opbouw.

Om deze positioneringsstap te maken, is het aangewezen dat er gebaseerd op analyses van het vakmanschap-DNA van de regio, in samenspraak met internationale experten, een doorontwikkelingsplan wordt opgemaakt dat vervolgens geïmplementeerd wordt. In de aanzet daartoe kan al werk gemaakt van de organisatie van internationale vakmanschapsworkshops. De ambitie moet zijn te komen tot de organisatie van een internationaal vakmanschapcongres en -beurs, al dan niet in combinatie met masterclasses. Een periodiek wederkerend internationaal vakmanschapscongres gecombineerd met een beurs zowel voor professionelen als voor het brede publiek, kan een nicheproduct van Limburg in MICE worden, met een belangrijke economische return voor meerdere sectoren. De realisatie van zo’n ambitie vergt een start op hoog niveau, als basis voor systematische doorgroei en positie-opbouw.

Kandidaat partners voor dit project:

Kandidaat lead partners

Provinciaal Domein Bokrijk
Provinciaal Domein Bokrijk

Kandidaat partners:

Genk
Genk
Toerisme Limburg
Toerisme Limburg
Urbanissimo bv
Urbanissimo bv
Urbanissimo is een bureau dat concepten en strategiën uitwerkt in kader van duurzame stadsontwikkeling en landschappen. Urbanissimo werkt open-source en stelt voor elke opdracht een specifiek team samen. Elke samenwerking is uniek en grensverleggend.
PXL
PXL
VZW Promo Stokkem
VZW Promo Stokkem
Vzw ter promotie van Stokkem als historisch centrum van de vlechtnijverheid

Kandidaat partner?

Stel je vrijblijvend kandidaat als mogelijke lead partner of meewerkende partner en kom zo in contact met andere geïnteresseerde organisaties. Ga de uitdaging aan om de strategie en inspiratie te vertalen in een concreet plan voor de Limburgse economie.

Type partner
Je wilt graag het voortouw nemen in dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden
Je wilt meedenken aan dit project. Aanmelden als partners is volledig vrijblijvend. Hier zijn geen verplichtingen aan verbonden